Waterlands Archief - centrum voor regionaal historisch onderzoek

Vervolg cursus Oud schrift: voor gevorderden

Is gestart vrijdag 10 maart

Op 10 maart j.l. Een pagina uit de handvesten van Edam uit 1641-1643
(archief 0649, inventarisnummer 41)ii
is het Waterlands Archief met een cursus Oud Schrift voor gevorderden gestart. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich verder wil verdiepen in zestiende- en zeventiende-eeuwse handschriften. En die al basiskennis heeft opgedaan. 
Op deze cursus kunt u niet meer inschrijven. Maar in september start er, bij voldoende belangstelling, weer een nieuwe cursus Oud schrift lezen, ditmaal voor beginners.

Aan de hand van oude documenten uit het Waterlands Archief leert u de oude teksten beter lezen en begrijpen. Daarbij wordt aandacht besteed aan de vorm en de achtergrond van de teksten. Wie heeft ze opgesteld, aan wie zijn ze gericht en met welke bedoeling? Ook de tijdrekenkunde komt aan bod. Door zelf oude documenten te kunnen lezen komt de geschiedenis wel heel dichtbij!

Het lezen van oud schrift is door iedereen te leren, maar alleen oefening baart kunst. Daarom verwachten wij dat u thuis voldoende tijd besteedt aan het voorbereiden van de teksten door het maken van transcripties.

Tijd:           vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur, om de week
Data:        nog niet bekend, 8 bijeenkomsten
Plaats:
      Waterlands Archief,  Wielingenstraat 75 te Purmerend
Kosten:    € 85,00 inclusief lesmateriaal
De cursus kan doorgaan bij voldoende aanmeldingen.

U kunt zich aanmelden bij de docent, Mathilde Kors, 0299-411541 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.