Waterlands Archief - centrum voor regionaal historisch onderzoek

Cursus Oud Schrift voor gevorderden

gaat helaas niet door

De cursus Lezen van oud schrift die van start Uit de handvesten van de stad Edam (0649_41_069-070)zou gaan op 9 februari a.s. gaat helaas niet door. Dit omdat zich (na de succesvolle beginnerscursus) te weinig deelnemers hadden aangemeld. In februari 2019 hopen wij weer een nieuwe gevorderdencursus aan te kunnen bieden.
En in september van dit jaar starten we weer een cursus Oud schrift voor beginners!

Uit het oorspronkelijke artikel:
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich verder wil verdiepen in zestiende- en zeventiende-eeuwse handschriften. En die al basiskennis heeft opgedaan. 

Aan de hand van oude documenten uit het Waterlands Archief leert u de oude teksten beter lezen en begrijpen. Daarbij wordt aandacht besteed aan de vorm en de achtergrond van de teksten. Wie heeft ze opgesteld, aan wie zijn ze gericht en met welke bedoeling? Ook de tijdrekenkunde komt aan bod. Door zelf oude documenten te kunnen lezen komt de geschiedenis wel heel dichtbij!

De lessen worden om de week gehouden, zodat u tussendoor voldoende tijd heeft om u voor te bereiden op de volgende les. Want het lezen van oude handschriften is een kwestie van heel veel oefenen.

De lestijden zijn: (vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur, om de week)
De kosten voor deze cursus bedragen € 85,00, inclusief lesmateriaal.

De plaats is het Waterlands Archief, Wielingenstraat 75 te Purmerend.
De cursus kan doorgaan bij voldoende aanmeldingen.

Voor meer informatie:  Neem contact op met de docent, Mathilde Kors, 0299-411541 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.