Waterlands Archief - centrum voor regionaal historisch onderzoek

Leven en werk van architect Jan Stuyt

staan centraal op 13 december

Het Liduinapension (later ziekenhuis) aan de Emmakade te Purmerend in 1912 (Collectie B. de Lange)Op donderdagmiddag 13 december verzorgt Ber de Lange een presentatie over de bekende architect Jan Stuyt bij het Waterlands Archief.

Jan Stuyt werd precies 150 jaar geleden in Purmerend geboren. Hij is uitgegroeid tot een landelijk bekend architect en heeft een groot oeuvre achtergelaten. Om hem te eren maakte Purmerend van 2018 een Stuytjaar. Zo gaf het Gilde een boekje over hem uit, werden er stadswandelingen georganiseerd en werd een fraaie plaquette onthuld op de gevel van het stadhuis met de beeltenis van Jan Stuyt. Ter afsluiting van het Stuytjaar staat de architect nog eenmaal centraal in het Waterlands Archief.

Tijdens de presentatie besteedt Ber de Lange aandacht aan het leven van Jan Stuyt en aan de bouwwerken waaraan hij heeft gewerkt. Stuyt heeft namelijk in het hele land vele kerken, ziekenhuizen, stadhuizen en een groot aantal woningen ontworpen. In Purmerend bijvoorbeeld het voormalig stadhuis aan de Kaasmarkt en het St.Liduinapension; in Amsterdam o.a. de St. Agneskerk; in de Limburgse mijnstreek typerende woonwijken.

Ieder is van harte uitgenodigd om deze interessante presentatie bij te wonen. Wel graag even aanmelden met een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Geef daarbij aan met hoeveel personen u aanwezig zult zijn. De toegang is gratis. 

Programma:
14.00 uur:           inloop
14.30 uur:           aanvang presentatie
15.15 uur:           pauze, met koffie / thee
15.30 uur:           vervolg presentatie
16.00 uur:           afsluiting

Adres: Waterlands Archief, Wielingenstraat 75 Purmerend

Gratis toegang