Waterlands Archief - centrum voor regionaal historisch onderzoek

Nieuw educatief programma: De Stijl en J.J.P. Oud

Online programma basisschool

Het Waterlands Archief heeft een nieuw aanbod ontwikkeld voor de bovenbouw van de basisschool. Het is een boeiend online programma over de Purmerendse architect J.J.P. Oud. Hij was mede-oprichter van kunstbeweging De Stijl, die precies 100 jaar geleden werd opgericht. 

In het programma maken kinderen kennis met de diverse gebouwen in Purmerend en in de rest van Nederland (vooral Zuid-Holland), die Oud door de jaren heen ontwierp. Daaronder gebouwen uit zijn jonge jaren, uit zijn Stijl-periode en uit latere jaren, toen zijn ontwerpen tot Modernisme en Nieuwe Bouwen gerekend werden.

Het programma sluit af met een quiz. Deelnemende basisscholieren mogen de verkregen kleurcode tot 1 juni inzenden. De winnaar mag met zijn of haar hele groep een bezoek brengen aan een expositie over J.J.P. Oud in het Purmerends Museum, met aansluitend een rondleiding met een gids van het Gilde Purmerend langs door Oud ontworpen panden in de stad. Deze prijs wordt gesponsord door het Purmerends Museum en Het Gilde Purmerend.

Neem een kijkje bij het programma: Educatief Proramma De Stijl + J.J.P. Oud

of lees de verdere toelichting