Waterlands Archief - centrum voor regionaal historisch onderzoek

Veel belangstelling voor genealogiedag

voor herhaling vatbaar

 

Drukte in de studiezaal tijdens de geneologiedag

De Dag van de familiegeschiedenis op zaterdag 17 februari was een groot succes. De diverse stands van de Nederlandse Genealogische Vereniging, het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis en de genealogische experts uit de regio werden druk bezocht. Er was volop gelegenheid om vragen te stellen over het onderzoek naar voorouders.

 

Ook voor de twee rondleidingen in het archiefdepot was veel belangstelling. Voor velen was het de eerste keer dat ze met eigen ogen konden zien hoe de originele archieven, zoals bijvoorbeeld doop- trouw- en begraafboeken en rechterlijke archieven duurzaam worden bewaard. De rondleiders vertelden aanstekelijk over de bijzondere personen en gebeurtenissen die in deze archieven werden gevonden.

 

De sprekers op de Dag van de familiegeschiedenis konden rekenen op veel publiek. Fred Janssen van het CBG vertelde over de website WieWasWie en gaf goede tips over de zoekmogelijkheden. Jan Schilder (Vik) wist iedereen te boeien met het bijzondere verhaal over zijn Volendamse voorouders, dezelfde voorouders van zijn ook aanwezige zus zangeres Annie Schilder. De laatste spreker, Harmen Snel is archivaris bij het Stadsarchief Amsterdam en heeft al aan vele uitzendingen van het televisieprogramma Verborgen Verleden meegewerkt. Hij vertelde op humoristische wijze over het tot stand komen van het programma, over zijn vondsten en de soms emotionele reacties van de beroemheden.