Waterlands Archief - centrum voor regionaal historisch onderzoek

Cursus Oud Schrift

Op 9 februari a.s. start weer een cursus lezen Archief 0649: Stad Edam, (1310) 1357-1813 (1822), inventarisnummer van oud schrift (paleografie) voor gevorderden. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich verder wil verdiepen in zestiende- en zeventiende-eeuwse handschriften. En die al basiskennis heeft opgedaan. 

Aan de hand van oude documenten uit het Waterlands Archief leert u de oude teksten beter lezen en begrijpen. Daarbij wordt aandacht besteed aan de vorm en de achtergrond van de teksten. Wie heeft ze opgesteld, aan wie zijn ze gericht en met welke bedoeling? Ook de tijdrekenkunde komt aan bod. Door zelf oude documenten te kunnen lezen komt de geschiedenis wel heel dichtbij!

De lessen worden om de week gehouden, zodat u tussendoor voldoende tijd heeft om u voor te bereiden op de volgende les. Want het lezen van oude handschriften is een kwestie van heel veel oefenen.

De lestijden zijn: van 14 tot 16 uur.
De lesdagen zijn:

9 februari
23 februari
16 maart
30 maart (Goede Vrijdag)
20 april (in de ochtend, i.v.m. voorouderspreekuur dat in de middag plaatsvindt)
18 mei
1 juni
15 juni

De kosten voor deze cursus bedragen € 85,00, inclusief lesmateriaal.
De plaats is het Waterlands Archief, Wielingenstraat 75 te Purmerend.
De cursus kan doorgaan bij voldoende aanmeldingen.

U kunt zich aanmelden bij de docent, Mathilde Kors, 0299-411541 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.