Het Waterlands Archief start in oktober 2023 weer met een cursus Genealogie voor beginners

Bent je ook nieuwgierig naar je roots? Heeft je familie bijvoorbeeld altijd al in de regio Waterland gewoond, of kwamen ze juist van ver? Wat waren hun namen, wat deden zij voor kost, waren zij rijk of juist heel arm? Door onderzoek te doen naar je familiegeschiedenis komt het verleden op een hele persoonlijke manier tot leven.

In zes lessen leer je een genealogisch onderzoek opzetten en leer je de basisbronnen voor genealogisch onderzoek te gebruiken: burgerlijke stand, bevolkingsregister en doop-, trouw- en begraafboeken. Daarnaast maak je kennis met bronnen rond vestiging en vertrek en met notariële en rechtelijke archieven. In de cursus is met name aandacht voor specifiek regionale bronnen.  Omdat veel genealogische bronnen tegenwoordig digitaal beschikbaar zijn, krijg je in de les opdrachten waardoor je leert zoeken naar genealogische gegevens op internet.  

De laatste les is Herman Rijswijk van de Nederlandse Genealogische Vereniging aanwezig om vragen te beantwoorden en krijg je een rondleiding door de depots van het Waterlands Archief. 

De aanmelding is nog niet geopend.