Woensdag 29 maart is het Waterlands Archief weer te gast bij Koffie Lokaal van RTV Purmerend. Archiefmedewerker Margreet Lenstra gaat in gesprek met Linuccia Burghoorn over de Miro in Purmerend.

Het is op 28 maart namelijk precies vijftig jaar geleden dat aan de Burg. D. Kooimanweg de Miro, filiaal 1706 van Albert Heijn, werd geopend. De eerste Miro hypermarkt was in 1971 in Vlissingen van start gegaan, en Purmerend was de vijfde in een reeks van dertien winkels volgens dit concept. Een succesvol concept, waar zowel food als non-food in zeer brede zin werd verkocht. Daarbij kon je denken aan fietsen, kampeerartikelen, witgoed, textiel, kleding, schoenen, camera’s, benzine, enzovoorts. In 1988 werd de formule opgeheven en werden de winkels omgebouwd tot AH-supermarkten. Maar veel Purmerenders en Waterlanders moeten herinneringen aan de Miro hebben, als klant en als werkgever. 

Iedere maand schuift het Waterlands Archief aan in het radioprogramma Koffie Lokaal. Onderwerp is een item uit de archieven, dat ook iets met de (Purmerender) actualiteit te maken heeft.

Stem af op het Waterlands Archief: 104.9FM of volg de uitzending online