Dit is de nieuwe website van het Waterlands Archief. Ruim een jaar lang is er nagedacht, ontworpen, gebouwd en gesleuteld. Nu is het werk gedaan en is het aan u om hem in gebruik te nemen.

Slechte toegankelijkheid voor visueel beperkten was een reden voor een nieuwe website, en behoefte aan uitstraling en gebruiksgemak een tweede. Daarbij wilden we de heldere structuur van de oude site combineren met de frisse look en feel van een nieuw ontwerp.

Het Waterlands Archief vroeg de Pony Design Club uit Rotterdam, die eerder al de archiefwebsites van Erfgoed Leiden en omstreken, Noord-Hollands Archief, Utrechts Archief en Zeeuws Archief ontwierp, om een totaalpakket van nieuwe website, logo's én huisstijl te ontwikkelen. We waren vanaf de eerste schetsen enthousiast!

De Pony's hebben in hun frisse ontwerp van de homepage iets van de gelaagdheid van archieven proberen uit te drukken. Met verschillende lettertypes, vlakken die  over elkaar heen vallen, beelden en kleuren die bij verrassing tevoorschijn komen als je dieper graaft - eh, scollt. Ongeveer zoals je bij archiefonderzoek vaak van het een op het ander komt, en allerlei bronnen gebruikt. 

Wij wensen u veel plezier van en gebruiksgemak op onze website. Inhoudelijk is hij nog niet af: er moeten nog artikelen worden geschreven, links gekoppeld, modules geplaatst. Het is nog even werk in uitvoering.