verschijnt 10 juli 2022

De Purmer is mijn gebied’, zegt Willem Onrust in één van de vele interviews die in dit boek zijn opgenomen. Hij is niet de enige die deze verbondenheid voelt.

Door de eeuwen heen hebben velen een band met de Purmer gehad, van Jan Adriaansz Leeghwater die betrokken was bij het droogmaken van het Purmermeer, de verschillende bestuurders, de boeren die het land bewerkten tot en met de vele nieuwe bewoners van het gebied. Zij allen bepalen de identiteit van de Purmer die in 2022 het 400-jarig bestaan viert. Tientallen artikelen, erfgoedbronnen en interviews brengen het verleden, heden en de toekomst van de polder in beeld in dit rijk geïllustreerde boek.

Het boek bevat boeiende verhalen over onder andere het ontstaan van de droogmakerij, de boerderijen en bewoners, de bouw van de Purmerkerk, het onderwijs, het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en de woningbouw. Huidige inwoners vertellen in korte interviews hun herinneringen aan de polder. 
Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, musea, historische en archeologische verenigingen in de regio leveren mooie bijdragen met artikelen en beschrijvingen van afbeeldingen van objecten uit hun collectie. Een absolute aanrader voor iedereen die belangstelling heeft voor de rijke geschiedenis van de Purmer.

Vanaf 10 juli ligt het boek in de boekhandel, en is tevens te koop bij het Waterlands Archief.

Uitgave i.s.m. Stichting Purmer 400 jaar en Waterlands Archief, Purmerend
Redactie: Waterlands Archief en Jack Otsen
Omvang: 240 pagina’s
ISBN: 978-94-92335333
Uitgeverij Noord-Holland
Prijs: € 24,95

Bestellen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.