Als je op zoek bent naar je voorouders is het natuurlijk enorm handig als je op één plek kunt zoeken, en niet de websites van allerlei verschillende archiefdiensten af hoeft te struinen. Als iemand uit een bepaalde gemeente of regio was verhuisd en zich ergens anders weer had ingeschreven kon het lastig zijn het spoor weer op te pakken. Om het zoeken succesvoller te maken is het Waterlands Archief nu ook te vinden op  WieWasWie,  de website van het CBG waarop talloze archiefdiensten hun bronnen voor voorouderonderzoek beschikbaar stellen.  

We zijn erg blij dat de voorouders uit de regio Waterland voortaan ook via dit breed bekende platform te vinden zijn. Duizenden bevolkingsregisters, burgerlijke stand, doop-trouw- en begraafboeken en andere bronnen van bijna'heel Nederland' zijn op één plek te doorzoeken.
Na een hit kunt u doorklikken op de scan die op de website van de betreffende archiefdienst staat, en kunt u deze eventueel downloaden. Inmiddels zitten er ruim 230 miljoen personen in de database! 

Het Waterlands Archief  was al lange tijd te vinden bij bijvoorbeeld  Archieven.nl  en  Open archieven. En dat blijft natuurlijk ook zo!