Hier vind u de gegevens die verband houden met onze ANBI status. Het Waterlands Archief is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) sinds 04-10-2018.

Waterlands Archief
Wielingenstraat 75
1441 ZN Purmerend
Telefoon: 0299-411530
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aansluitnummers

KvK 502.03.711
BTW nr. NL 0042.81.664b01
RSIN nummer/fiscaal nummer 004281664

Gemeenschappelijke regeling 

Het Waterlands Archief is een zelfstandige gemeenschappelijke regeling van de destijds zes, nu vijf aangesloten gemeenten: Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend (per 01-01-2022 incl. Beemster), Waterland en Wormerland.

Doelstelling en taken

De belangrijkste doelstelling van het Waterlands Archief is het duurzaam beheren en beschikbaar stellen van procesgebonden overheidsinformatie die als zodanig is gewaardeerd. Deze wettelijke taken van de deelnemende colleges zijn gedelegeerd aan het Waterlands Archief (en vastgelegd in de gemeenschappelijke regeling).
Daaruit vloeien de volgende kerntaken voort:
- Toezicht op tijdige overdracht van de gemeentelijke archieven en op de kwaliteit van de archiefvorming bij de aangesloten gemeenten, en acquisitie van particuliere archieven die een aanvulling vormen op de collectie;
- Beheer van de archieven en deze toegankelijk maken door inventarisatie en indexering;
- Beschikbaar stellen van de collectie aan een zo breed mogelijk publiek, in de studiezaal, via de website en door educatie en voorlichting.

Jaarstukken 2021  (pdf)
Uitvoeringsplan Waterlands Archief 2022-2025 (pdf)

Bestuur

Het bestuur van het Waterlands Archief wordt gevormd door vertegenwoordigers van de deelnemende gemeenten: E. van Selm (voorzitter /Purmerend), M.C. van der Weele (Waterland), A.J. Michel-de Jong  (Wormerland), L. Sievers (Edam-Volendam), L.A. de Lange (Landsmeer).

Beloningsbeleid

De bestuursleden ontvangen geen beloning.
Het Waterlands Archief volgt de CAO gemeenten.