xxx
Uw zoekacties: Amsterdam-Noord - Stoombootweg 23 a; bouw brug over de weg...

Bouwdossiers

Hier kunt u nagaan of het Waterlands Archief een bouwdossier (bouwvergunning met bouwtekeningen) van een bepaald adres heeft. Vul het adres in via Uitgebreid zoeken; niet alle velden hoeven gevuld te worden. 
Steeds meer bouwdossiers komen DIGITAAL beschikbaar. Kijk hier welke bouwdossiers al zijn gescand. Van de bouwdossiers die al zijn gescand, mogen i.v.m. auteursrecht en bescherming persoonsgegevens de tekeningen wél op internet worden getoond, maar de aanvragen en de vergunningen meestal niet. Deze kunt u in de studiezaal inzien.
Voor het aanvragen en inzien van bouwdossiers en andere vergunningen die nog nier zijn gescand, kunt u terecht in onze studiezaal. Daarvoor moet u wel een afspraak maken. In de studiezaal kunt u grootformaat fotokopieën/scans bestellen (Tarievenlijst), of zelf digitale foto's (zonder flits) nemen.
 
In het Bouwvergunningenoverzicht kunt u zien welke archiefblokken met bouwvergunningen (per gemeenten en per periode) bij het Waterlands Archief aanwezig zijn.
Bouwvergunningen uit "jongere jaren" zijn bij de gemeenten op te vragen.
Zoektips:

Gebruik een * bij uw zoekterm als u twijfelt over de schrijfwijze. Jans* geeft meer resultaat dan
Janszens. Of een _ voor één onbekend teken. Bijvoorbeeld Jans_ens.

Huisnummers: Bij zoeken vóór +/- 1930 er mee rekening houden dat het huisnr. niet is vermeld of niet overeenkomt met het huidige huisnr. Rond 1930 gaan de gemeenten over van wijk en huisnrs. naar straat en huisnrs. Maar latere individuele veranderingen komen ook voor.

Kadastraal nummer: Dit wordt geschreven als: A/201. U kunt hier op zoeken door het in te vullen in het vak alle velden. Bij een verkoop in het verleden veranderde het kadastrale nummer vaak. Het huidige kadastrale nummer is daarom vaak niet gelijk aan het kadastrale nummer in de bouwvergunning.

U kunt ook zoeken via een kaart, als u twijfelt over de juiste adressering. Door in- of uitzoomen krijgt u minder of meer resultaten.

"Verstopte" bouwdossiers in gemeenten en andere archieven:

Van voormalige openbare gebouwen en woningen als: scholen, stadhuis, stadskantoren maar ook sociale huurwoningen, bevinden zich vaak bouwdossiers in de gemeente archieven.

Hinderwetvergunningen:

Bij vervallen Hinderwetvergunningen kunt u eveneens bouwtekeningen vinden. Een aantal Hinderwetvergunningen is zo bewerkt dat ze ook bij dit zoekscherm  worden getoond. Maar dit geldt niet voor alle archieven.

beacon
 
 
Bouwdossier
1123 Amsterdam-Noord - Stoombootweg 23 a; bouw brug over de wegsloot Stoombootweg is rond 1967 overgegaan naar de gemeente Amsterdam i.v.m. een grenswijziging.
Datering:
12-08-1965
Bouwwerk:
bouw brug over de wegsloot
Plaats:
Amsterdam-Noord
Straat:
Stoombootweg
Huisnummer:
23
Nadere aanduiding:
a
Kadastraal nummer:
A/1449
Notabene:
Stoombootweg is rond 1967 overgegaan naar de gemeente Amsterdam i.v.m. een grenswijziging.
 
 
 
Chat
Chat
Chat

Onze chat is offline

U kunt met ons chatten iedere werkdag van 09:00 tot 12:30 uur; dinsdag en donderdag tot 16:00 uur. Zie ook onze  Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

In gesprek

Onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek. Een ogenblik geduld alstublieft.
Zie ook onze Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

Wij zijn online!

Heeft u een vraag? Wij helpen u via de chat graag op weg!
Voor de veelgestelde vragen klikt u hier.
Heeft u een verdiepende vraag? Die kunt u stellen via : info@waterlandsarchief.nl

Chat openen Sluiten