Zoeken door alles
Zoeken door alles
Uw zoekacties: Bruining Kok (de Ouwe Makker), visserknecht, koopman, gebore...
xBeeldbank
Zoeken in Beeldbank
Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
thumbnail
FotoWAT006004626 
Bruining Kok (de Ouwe Makker), visserknecht, koopman, geboren op 27-02-1820 te Volendam, overleden op 21-09-1915 te Volendam op 95-jarige leeftijd. Ontstak de Petroleum-straatlantaams, zoon van Bruining Kok en Cornelia Smit. Gehuwd voor de kerk op 27-jarige leeffijd op 11-07-1847 te Volendam met Leentje Bleekemolen (Leentje Krul), geboren 1825 te Edam, overleden op 14-03-1914 te Volendam, dochter van Huibert Bleekemolen en Henderika Hosman.

"Vijfenzestig jarig Huwelijksfeest van Bruin Kok (92 jaar) en Leentje Bleekemolen (87 jaar), op 11 juli j.l. te Volendam. Hoewel de gebreken des ouderdoms zich wel doen gevoelen, zijn de oudjes nog betrekkelijk vrij kras Zij verheugen zich in het bezit van vijf kinderen en negentien kleinkinderen. (Uit een Persbericht van die dagen)

Bruin Bruinse Kok, in de volksmond wel 'de Ouwe Makker'genoemd en zijn vrouw Leentje hebben in hun leven veel armoede en narigheid gekend. Nederigheid was hun grootste deugd. Bruin verdiende een karig inkomen als lantaarnopsteker. De jasjes met pluche kraag die hij droeg waren afdankertjes van Martien Spaander. Vooral op latere leeftijd bezocht hij dagelijks de H.Mis en als er dan bij thuiskomst geen brood op de plank was, troostte hij zich met de woorden, dat hij geen voedsel hoefde, omdat 'ik net bij Hem te gast ben geweest !'.
Datering:
1912
Datum vervaardiging:
1912
Uiterlijke vorm:
Foto's
Persoon op afbeelding:
Leentje (leentje Krul) Bleekemolen
Bruining (de Ouwe Makker) Kok
Deelcollectie:
Fotoclub Volendams Verleden
Adres:
Volendam
Trefwoorden:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS