xxx
Uw zoekacties: Het meisje is waarschijnlijk Aafje Kok, geboren 17 november ...

Beeldbank

Zoektips
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
WAT006004672 Het meisje is waarschijnlijk Aafje Kok, geboren 17 november 1889 en gehuwd met ene Koolsteeg uit Amsterdam. Hij was een hele goeie vent en een overtuigd katholiek. Ze vestigden zich in Amsterdam. Aafje Kok was een dochter van 'Dove' Geert Plat, dochter van Jacob Evertszn.Plat en van Aafje Jandr.Veerman. Geert Plat, geboren op 17-09-1859 en overleden op 26-10-1940, trouwde op 26-01- 1884 met Cornelis Bruinszn.Kok, geboren op 02-06-1857 en overleden op 13-04-1930 aan longontsteking. Ondanks zijn leeftijd van 72 jaar was Cornelis lopend van Volendam naar de Stille Omgang in Amsterdam gegaan. Tijdens die tocht liep hij longontsteking op en acht dagen later was hij dood.
Cornelis Kok en Geertje Plat woonden destijds aan de Kerkewerf in Volendam, aan de Kerkebreek tegenover de Vincentiuskerk. Zij woonden achter Joep Steur, 'Joep van Jíjpert' op de Kerkewerf. Geert ging vaak naar Trijn 'van de Karper', de ongehuwde zuster van 'de Karper', die weduwnaar was. Ze hielp daar met hullen stijven en strijken. (Doolhof 16, 18) Uit hun huwelijk werden zeven kinderen geboren, vijf zoons en twee dochters. Daaronder waren Bruin Kok, die trouwde met Trijntje Veerman, ('Trijn van de Slinger'), Jaap Kok, beter bekend als 'Jaap Schijt', die getrouwd was met Grietje de Boer en 'Dove Huib'Kok, die ongehuwd bleef.

Datering:
ca. 1894
Datum vervaardiging:
ca. 1894
Uiterlijke vorm:
Foto's
Persoon op afbeelding:
Geert Plat
Aaf Kok
Deelcollectie:
Fotoclub Volendams Verleden
Adres:
Volendam - Doolhof
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
Chat
In gesprek
Offline

Onze chat is offline

U kunt met ons chatten iedere werkdag van 09:00 tot 12:30 uur; dinsdag en donderdag tot 16:00 uur. Zie ook onze  Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

In gesprek

Onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek. Een ogenblik geduld alstublieft.
Zie ook onze Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten