xxx
Uw zoekacties: In- en Uitgaan van de Vincentiuskerk Zie WAT006000005. ca ...

Beeldbank

Hier kunt u zoeken in de online beeldbank (collectie foto's, prenten, kaarten en dergelijke) van het Waterlands Archief. Zoekresultaten kunt u verder verfijnen met de filters op uiterlijke vorm, plaats/straat en vervaardiger. 
Veel afbeeldingen kunt u kosteloos downloaden voor eigen gebruik. Voor hergebruik van afbeeldingen en auteursrechten, lees hier meer.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
WAT006000048 In- en Uitgaan van de Vincentiuskerk Zie WAT006000005. ca 1895
Links nog de oude pastorie aan de zijkant van de kerk met de voorgevel naar het kerkplein. De oude pastorie was gebouwd in1860 tegelijk met de kerk. De pastorie bleek, net als de kerk, zeer slecht gebouwd. In 1870 was met al van plan de pastorie te verbouwen, men liet daartoe de bouwkundige A.C. Bleys een tekening maken. In 1895 besloot het kerkbestuur een tekening te laten maken van een nieuwe pastorie, geheel los van de kerk. Archirect J.H. Tonnaer uit Delft kreeg de opdrachteen tekening te laten maken, met begroting en bestek. De bouw werd gegund aan Bertus Steur en Hein Bloem. De prijs bedroeg f. 18.995,-. De bouw verliep voorspoedig. Opzichter was de heer Bijl. Op 2 mei 1897 was de inschrijving geweest ten huize van Jan Groot, koffiehouder te Volendam. (Hij woonde waar nu hotel van Diepen staat). Op 22 october 1897 kon de nieuwe pastorie betrokken worden. De totale kosten, inclusief het salaris van de architect en het bijwerk bedroegen f. 21000.- Volendam had een pastorie, die de eerste honderd jaar kon worden gebruikt. (Informatie uit: Wederwaardigheden rond een parochie / D. Brinkkemper)
Datering:
ca. 1895
Datum vervaardiging:
ca. 1895
Uiterlijke vorm:
Foto's
Deelcollectie:
Fotoclub Volendams Verleden
Adres:
Volendam - Doolhof
 
 
 
Chat
Chat
Chat

Onze chat is offline

U kunt met ons chatten iedere werkdag van 09:00 tot 12:30 uur; dinsdag en donderdag tot 16:00 uur. Zie ook onze  Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

In gesprek

Onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek. Een ogenblik geduld alstublieft.
Zie ook onze Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

Wij zijn online!

Heeft u een vraag? Wij helpen u via de chat graag op weg!
Voor de veelgestelde vragen klikt u hier.
Heeft u een verdiepende vraag? Die kunt u stellen via : info@waterlandsarchief.nl

Chat openen Sluiten