xxx
Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hier kunt u zoeken in de online beeldbank (collectie foto's, prenten, kaarten en dergelijke) van het Waterlands Archief. Zoekresultaten kunt u verder verfijnen met de filters op uiterlijke vorm, plaats/straat en vervaardiger. 
Veel afbeeldingen kunt u kosteloos downloaden voor eigen gebruik. Voor hergebruik van afbeeldingen en auteursrechten, lees hier meer.

Filter: Hellingx
beacon
1 afbeeldingen
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Foto
WAT006001058 Op de bijgaande foto vermaken drie meisjes zich bij het water nabij de scheeepshelling van Pieter Spaander aan de Zuiderhaven. Misschien zijn zij hun vaders of grootvaders gevolgd en mogen ze een stukje meevaren in de roeiboot.
Op de hoek van waar eens Pieters Spaander bedrijf was, is nu restaurant 'd'Ouwe Helling' gevestigd. In de glorietijd had de helling vijf sleeën, waar dus vijf botters tegelijk gerepareerd konden worden.
De foto moet genomen zijn voor de Watersnood van 1916, want als eerste maatregel werd daarna de dijk verhoogd en verbreed en verdwenen de beunen langs de haven. De huizen aan de Haven staan beneden de dijk; de ingangen zijn te bereiken via trappetjes en/of beuntjes. Het eerste huisje links staat staat ongeveer op de plaats waar nog niet zo lang geleden Evert Veerman 'Pen'zijn winkel dreef in o.a.lederwaren en souvenirs.
In die tijd stonden op verschillende plaatsen ook bomen langs de haven en op de havendijkjes. De bomen rechts op de foto zouden ongeveer ter hoogte staan van restaurant de Pompadoer.
Datering:
ca. 1910
Datum vervaardiging:
ca. 1910
Uiterlijke vorm:
Foto's
Deelcollectie:
Fotoclub Volendams Verleden
Adres:
Volendam - Haven
 
 
 
Chat
Chat
Chat

Onze chat is offline

U kunt met ons chatten iedere werkdag van 09:00 tot 12:30 uur; dinsdag en donderdag tot 16:00 uur. Zie ook onze  Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

In gesprek

Onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek. Een ogenblik geduld alstublieft.
Zie ook onze Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

Wij zijn online!

Heeft u een vraag? Wij helpen u via de chat graag op weg!
Voor de veelgestelde vragen klikt u hier.
Heeft u een verdiepende vraag? Die kunt u stellen via : info@waterlandsarchief.nl

Chat openen Sluiten