
De brandweermannen van Watergang offerden hun wekelijkse oefenavond op om in vol ornaat handtekeningen te verzamelen voor het behoud van hun blusgroep.

De 12 woningen stammen uit 1922 en zijn in slechte staat van onderhoud.
Renovatie is gewenst maar de bewoners zijn bang dat dan de huren zullen verdubbelen

Zij hebben veel last van auto's die volgens de Landsmeerse soms met honderd kilometer per uur het huis voorbij razen.


Twee vertegenwoordigsters van de commissie Ontwikkelingssamenwerking, Trineke de Ruyter en Gré Vet ontvingen op 12 maart 1992 in de Pepermolen twee levensgrote cheques ter waarde van 5000 en 2500 gulden voor de actie Zambia.
A.van der Gragt en J van Craaikamp van bouwbedrijf Van der Gragt en de Woningservicegroep maakten met deze gift het benodigde bedrag van 20.000 gulden compleet.
Foto: Trineke de Ruyter en Gré Vet zijn blij met de cheques die de 'bouwer en verkoper' van Luyendijk hebben geschonken.

Foto: de peuters van Dobbertje Duik hebben geen weet van de 'slag' die de peuterspeelzaal levert met kinderdagverblijf Kids.


( informatie uit de NNC van vrijdag 18 september 1992)

Foto: bewoners en personeel bijeen in de grote zaal van De Keern.



Foto: Het anti-herindelingscomité, met van rechts naar links op de rug gezien; Cas Smook, L. Brom, Th. Lelie, Just Kramer, Roos Hesseling, Atie Roeleveld, Gerrit Bosschieter, P. v.d. Vliet en W. Bassie.
Locatie: Dorpshuis de Wije Ilp.
(achtergrondinformatie uit de NNC van vrijdag 8 januari 1988)

Foto: Het anti-herindelingscomité, met van links naar rechts Cas Smook, L. Brom, Th. Lelie, Just Kramer, Roos Hesseling, Atie Roeleveld, Gerrit Bosschieter, P. v.d. Vliet en W. Bassie.
Locatie: Dorpshuis de Wije Ilp.
(achtergrondinformatie uit de NNC van vrijdag 8 januari 1988)

Gespreksthema ”gemeentelijke herindeling’
(achtergrondinformatie uit de NNC van dinsdag 7 maart 1989)

van de oudercommissie (midden). Rechts directeur P. van de Wildenberg van de Tiede Bijlsmaschool,
links twee leden van de oudercommissie.
Ouders van de Tiede Bijlsmaschool hadden op 27 november 1993 een brief gestuurd met het verzoek om in het straatje tussen de Kanaaldijk en de Dorpsstraat één of meer verkeersdrempels aan te brengen. Na lang aandringen kwam de gemeente pooshoogte nemen.
