xxx
Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hier kunt u zoeken in de online beeldbank (collectie foto's, prenten, kaarten en dergelijke) van het Waterlands Archief. Zoekresultaten kunt u verder verfijnen met de filters op uiterlijke vorm, plaats/straat en vervaardiger. 
Veel afbeeldingen kunt u kosteloos downloaden voor eigen gebruik. Voor hergebruik van afbeeldingen en auteursrechten, lees hier meer.

beacon
2 afbeeldingen
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Foto
VHP001000021_015 Nadat men in 1902 met een negental woningen in de Vooruitstraat, achter het toenmalige tramstation, een nieuwe woonwijk begon voor leden van de werkmansvereniging “Vooruit”, bedacht men 2 jaar later om langs de oude stadsgracht luxe huizen te gaan bouwen.
Dit werd dan ook een straat voor beter gesitueerden, die hier een perceel grond van de gemeente konden kopen. Vandaar de naam “Heerengracht”. In 1990 officieel veranderd in Herengracht. Zo werd nummer 5 ontworpen door gemeente architect Faber, 8 en 9 door de Purmerender Jan Plas, 14 onder architectuur van de Purmerendse Jan Stuijt in opdracht van H.C. Oud, 17 met de naam Maria en 18 genaamd Schoonoord eveneens door Jan Stuijt in opdracht van Frans Middelhoff Sr. De nummers 1,2,3,4,5,6,8,9,10-13,14,15,16,17,en 18 zijn gemeentelijke monumenten. (Bron: Jan Dekkers: “Van Kaatjessteeg tot Padjedijk, herkomst van de Purmerendse straatnamen”)
Datum vervaardiging:
1945
Uiterlijke vorm:
Ansichten
Uitgever:
'Willem Eggert'
Titel:
Purmerend Heerengracht
Deelcollectie:
Vereniging Historisch Purmerend
Adres:
Purmerend - Herengracht
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
WAT001012876 Links een muziektent, die in 1893 door de bevolking was geschonken aan de stad Purmerend. Deze stond eerst in de Doelentuin en werd in 1912 overgebracht naar de Nieuwe Gracht.
Datering:
1930
Datum vervaardiging:
ca.
Uiterlijke vorm:
Ansichten
Uitgever:
'Willem Eggert'
Titel:
Plantsoen Nieuwegracht Purmerend
Adres:
Purmerend - Nieuwegracht
Formaat binnen:
9,5 x 14 cm
 
 
 
Chat
Chat
Chat

Onze chat is offline

U kunt met ons chatten iedere werkdag van 09:00 tot 12:30 uur; dinsdag en donderdag tot 16:00 uur. Zie ook onze  Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

In gesprek

Onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek. Een ogenblik geduld alstublieft.
Zie ook onze Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

Wij zijn online!

Heeft u een vraag? Wij helpen u via de chat graag op weg!
Voor de veelgestelde vragen klikt u hier.
Heeft u een verdiepende vraag? Die kunt u stellen via : info@waterlandsarchief.nl

Chat openen Sluiten