xxx
Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hier kunt u zoeken in de online beeldbank (collectie foto's, prenten, kaarten en dergelijke) van het Waterlands Archief. Zoekresultaten kunt u verder verfijnen met de filters op uiterlijke vorm, plaats/straat en vervaardiger. 
Veel afbeeldingen kunt u kosteloos downloaden voor eigen gebruik. Voor hergebruik van afbeeldingen en auteursrechten, lees hier meer.

beacon
1 afbeeldingen
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Foto
VHP001000021_019 Rond 1911 ontstond op de bocht van de stadsgracht, eveneens een bocht in de bebouwing langs de Herengracht. Dit deel werd ook weleens de korte Herengracht genoemd. Dit sloot aan via een brug die in 1907 gebouwd is op de Nieuwstraat en de Koestraat. Door de komst van het postkantoor werd deze brug de Postbrug genoemd.
Aan de korte Herengracht is nummer 19 en 20 weer een ontwerp van Jan Plas en nummer 23 is een ontwerp van de eveneens in Purmerend geboren architect J.J.P. Oud. Even verder, nummer 26 – 27 op de hoek met de Emmakade is in 1911 het door een rijksbouwmeester ontworpen postkantoor gebouwd. Aan de Emmakade prijkt nog het wapen van de toenmalige Rijksdienst voor Posterijen en Telegrafie. Hier zijn de nummers 19,20,21,22,23,24 en 26-27 weer gemeentemonumenten. (Bron: Jan Dekkers: “Van Kaatjessteeg tot Padjedijk, herkomst van de Purmerendse straatnamen”)
Datum vervaardiging:
1950
Uiterlijke vorm:
Ansichten
Uitgever:
Boekhandel J.M. van den Hoorn
Titel:
Purmerend Postkantoor
Deelcollectie:
Vereniging Historisch Purmerend
Adres:
Purmerend - Herengracht
 
 
 
Chat
Chat
Chat

Onze chat is offline

U kunt met ons chatten iedere werkdag van 09:00 tot 12:30 uur; dinsdag en donderdag tot 16:00 uur. Zie ook onze  Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

In gesprek

Onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek. Een ogenblik geduld alstublieft.
Zie ook onze Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

Wij zijn online!

Heeft u een vraag? Wij helpen u via de chat graag op weg!
Voor de veelgestelde vragen klikt u hier.
Heeft u een verdiepende vraag? Die kunt u stellen via : info@waterlandsarchief.nl

Chat openen Sluiten