xxx
Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Hier kunt u zoeken in de online beeldbank (collectie foto's, prenten, kaarten en dergelijke) van het Waterlands Archief. Zoekresultaten kunt u verder verfijnen met de filters op uiterlijke vorm, plaats/straat en vervaardiger. 
Veel afbeeldingen kunt u kosteloos downloaden voor eigen gebruik. Voor hergebruik van afbeeldingen en auteursrechten, lees hier meer.

beacon
5 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
 
 
Erfgoedstuk
Foto
AdV_18-15-01 Tekst AdV: “Op 21 Juni 1997 bezoeken een aantal leden van de Koersbalclub uit Middenbeemster het fort Spijkerboor. Kees de Waal maakte deze foto van de geheel gerestaureerde geschutskoepel op het fort. Links Piet Meissen (vooraan) en Aris de Heer. Op de achtergrond de Wormerweg. In W.0. II hebben de Duitsers nog wel de overweging gehad om de koepel te slopen, maar men is niet tot uitvoering overgegaan.”
Datering:
21 Juni 1997
Datum vervaardiging:
21 Juni 1997
Persoon op afbeelding:
Piet Meissen
Aris de Heer
Fotograaf:
Cees de Waal
Deelcollectie:
Andries de Vries
Adres:
Beemster - Westdijk (Westbeemster) 46
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
AdV_18-43-01 Tekst AdV: “Cees de Waal maakte in de zomer van 1997 deze fraaie foto, vanaf de geschutskoepel op het fort Spijkerboor. Op de voorgrond de fortgracht, met links de Beemsterdijk en ringvaart. Daarachter het bedrijventerrein en de torens van De Rijp. Wie de bewoner is van het huis op de voorgrond (Westdijk 45) is niet bekend. Schuin daarachter de boerderij (Westdijk 44) van W.Schermer”.
Datering:
zomer 1997
Datum vervaardiging:
zomer 1997
Fotograaf:
Cees de Waal
Deelcollectie:
Andries de Vries
Adres:
Beemster - Westdijk (Westbeemster)
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
WAT003004702 Dit fort maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, een 135 km lange verdedigingskring op 15-20 km rond de hoofdstad Amsterdam welke grotendeels tussen 1881 en 1914 door het Departement van Oorlog is gebouwd. Het omvat 3-5 km brede onderwaterzettingen (inundaties) en 36 forten, twee kustforten, twee vestingen, vier batterijen en twee kustbatterijen. Daarnaast zijn er nog veel meer inlaatsluizen, nevenbatterijen en magazijnen geweest. Dit alles om het als nationaal reduit, als laatst te verdedigen gebied, van het Koninkrijk der Nederlanden te kunnen verdedigen. Alhoewel destijds veel inwoners weinig zullen hebben geweten van de forten moet de militaire aanwezigheid in de steden en op het platteland groot en tegelijkertijd heel gewoon zijn geweest. En daarmee het gevoel van buitenlandse dreiging door de drie supermachten rond ons land: Engeland, Duitsland en Frankrijk. Door de kringenwet is er langs de Stelling nauwelijks gebouwd en nieuwe spoor- en autowegen moesten juist langs de forten komen te liggen. De Stelling is in 1996 geplaatst op de Lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO vanwege haar waarde voor de mensheid. Op de foto: Bezoek Statenleden aan fort Spijkerboor
Datering:
1987
Datum vervaardiging:
02-09-1987
Uiterlijke vorm:
Foto's
Persoon op afbeelding:
Roel de Wit
Fotograaf:
Weel, Hans van
Adres:
Beemster - Westdijk (Westbeemster) 46
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Foto
WAT001002653 Fort Spijkerboor tijdens de inundatie van 1944-1945
Datering:
ca. 1944
Datum vervaardiging:
ca 1944
Uiterlijke vorm:
Foto's
Adres:
Beemster - Westdijk (Westbeemster) 46
 
 
 
Pagina: 1
Chat
Chat
Chat

Onze chat is offline

U kunt met ons chatten iedere werkdag van 09:00 tot 12:30 uur; dinsdag en donderdag tot 16:00 uur. Zie ook onze  Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

In gesprek

Onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek. Een ogenblik geduld alstublieft.
Zie ook onze Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

Wij zijn online!

Heeft u een vraag? Wij helpen u via de chat graag op weg!
Voor de veelgestelde vragen klikt u hier.
Heeft u een verdiepende vraag? Die kunt u stellen via : info@waterlandsarchief.nl

Chat openen Sluiten