xxx
Uw zoekacties: Vergunningen

Vergunningen

Hier kunt u nagaan of het Waterlands Archief een bouwdossier (bouwvergunning met bouwtekeningen) of andere vergunning van een bepaald adres heeft. Vul het adres in via Uitgebreid zoeken; niet alle velden hoeven gevuld te worden. 
Steeds meer bouwdossiers komen digitaal beschikbaar. Kijk hier welke bouwdossiers al zijn gescand. Van de bouwdossiers die al zijn gedigitaliseerd, mogen i.v.m. auteursrecht en bescherming persoonsgegevens de vergunningen meestal niet, maar de tekeningen wél niet op internet worden getoond.
Voor het aanvragen en inzien van bouwdossiers en andere vergunningen kunt u terecht in onze studiezaal. Daarvoor moet u wel een afspraak maken. In de studiezaal kunt u grootformaat fotokopieën/scans bestellen (Tarievenlijst), of zelf digitale foto's (zonder flits) nemen.
 
In het Bouwvergunningenoverzicht kunt u zien welke archiefblokken met bouwvergunningen (per gemeenten en per periode) bij het Waterlands Archief aanwezig zijn.
Bouwvergunningen uit "jongere jaren" zijn bij de gemeenten op te vragen.

Gebruik een * of ? bij uw zoekterm als u twijfelt over de schrijfwijze.

Huisnummers:
Vóór ca. 1930 werden geen huisnummers gebruikt (maar een combinatie van wijknummers en huisnummers) of week de nummering af van de huidige huisnummering. Bij grotere bouwprojecten staan vaak geen huisnummers ingevuld. Kunt u een adres niet vinden, zoek dan zónder huisnummer en zoek verder tussen die resultaten.
 
Kadastraal nummer:
Dit wordt geschreven als: A/201. U kunt hierop zoeken door het in te vullen in het vak 'Alle velden'. Bij een verkoop in het verleden veranderde het kadastrale nummer vaak. Het huidige kadastrale nummer is daarom vaak niet gelijk aan het kadastrale nummer in de bouwvergunning.
 
"Verstopte" bouwdossiers: Van voormalige openbare gebouwen en woningen als: scholen, stadhuis, stadskantoren maar ook sociale huurwoningen, bevinden zich vaak bouwdossiers in de gemeentearchieven. Zoek daar verder.
 
Overige vergunningen:
U kunt hier ook zoeken in vervallen Hinderwetvergunningen, keurvergunningen en omgevingsvergunningen; ook hier kunnen bouwtekeningen aanwezig zijn. Nog niet van alle gemeenten zijn de overige vergunningen op deze plek doorzoekbaar.
Filter: x
beacon
0 vergunningen
weergave:
Helaas er is niets gevonden.

U zoekt in de tekst van beschrijvingen van archieven en andere informatie.
Bij het formuleren van uw zoekvraag kunt u het beste denken vanuit de tekst van een beschrijving.

Er kan zich een aantal situaties voordoen waardoor er niets gevonden is:
  • er zijn te veel zoekargumenten gebruikt. Tip: gebruik slechts één zoekargument en beperk daarna het zoekresultaat voor zover nodig door meer argumenten op te geven.
  • er is een beginjaar en/of eindjaar ingevoerd. Tip: verruim het zoekresultaat door geen periode op te geven
  • er staat nog een filter aan. Tip: schakel filter uit
  • er is een schrijffout gemaakt. Tip: herstel de fout
  • het zoekwoord komt niet voor. Tip: in dat geval probeert u een ander zoekwoord
Chat
Chat
Chat

Onze chat is offline

U kunt met ons chatten iedere werkdag van 09:00 tot 12:30 uur; dinsdag en donderdag tot 16:00 uur. Zie ook onze  Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

In gesprek

Onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek. Een ogenblik geduld alstublieft.
Zie ook onze Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

Wij zijn online!

Heeft u een vraag? Wij helpen u via de chat graag op weg!
Voor de veelgestelde vragen klikt u hier.
Heeft u een verdiepende vraag? Die kunt u stellen via : info@waterlandsarchief.nl

Chat openen Sluiten