xxx
Uw zoekacties: Foto het badhuis, Schansstraat no. 1. Achter het badhuis en ...

Beeldbank (2)

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
WAT002000383 Foto het badhuis, Schansstraat no. 1. Achter het badhuis en de Schansstraat begonnen de weilanden. De buurt heette "Badhuisbuurt" en bestond uit de Badhuisstraat, Tuinstraat, Schansstraat en een stukje van de Zandweg. De functie van het badhuis was simpel: je kon er douchen en/of in bad. In de meeste huizen toen, was er geen douche- of badruimte. Je wast je bij de kraan en aangezien er ook niet veel geisers waren, was dat vaak een koude bedoening. Als klein kind ging je in de teil in de kamer. Was het gezin groot dan ging je achter elkaar in de teil. Werd je te groot voor de teil dan mocht je naar het badhuis, stuk zeep, handdoek, washandje en een stuiver mee. In Wormer waren badmeester Schouten en zijn vrouw de baas. Later kwam badmeester Krijn van Keulen. Hij kwam uit Indie en had niet altijd veel geduld met de kinderen. Als de was-ceremonie te lang duurde draaide hij de warme kraan uit. (informatie BZA)
Foto v.l.n.r. .... Nierop, Dirk Klopper, Piet Vink en Ger Klopper.


Aantal krantenartikelen uit het begintijd van het badhuis te Wormer.
Het Badhuis.
Wormer. Hoewel velen zullen denken, dat de zaak van de binnen-badinrichting vergeten is, staat het nu toch vast, dat binnen korten tijd de plannen van „Het Witte Kruis" werkelijkheid gaat worden.
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is bereid gevonden de benodigde kredieten toe te staan, terwijl B. en W. zoals de burgemeester tijdens de laatste raadsvergadering terloops mededeelde, den raad zullen voorstellen om voor eventuele tekorten borg te staan.
De betreffende commissie uit de afdeling van „Het Witte Kruis" bespreekt dezer dagen nog een eventuele wijziging van het bouwplan, waarna spoedig een ledenvergadering verwacht kan worden.
(informatie uit de WATERLANDER VAN WOENSDAG 27 AUGUSTUS 1930, bladzijde 3)

Het badhuis.
Wormer. — Met de voorbereidende werkzaamheden voor den bouw van het badhuis is men nu aangevangen. De eerste materialen zijn
Datering:
ca. 1932
Datum vervaardiging:
ca. 1932
Uiterlijke vorm:
Foto's
Persoon op afbeelding:
Nierop
Ger Klopper
Piet Vink
Dirk Klopper
Deelcollectie:
Jan Vink
Adres:
Wormer - Schansstraat 1
 
 
 
Chat
Chat
Chat

Onze chat is offline

U kunt met ons chatten iedere werkdag van 09:00 tot 12:30 uur; dinsdag en donderdag tot 16:00 uur. Zie ook onze  Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

In gesprek

Onze medewerkers zijn op dit moment in gesprek. Een ogenblik geduld alstublieft.
Zie ook onze Veel gestelde vragen, of stuur een e-mail: info@waterlandsarchief.nl

Sluiten

Wij zijn online!

Heeft u een vraag? Wij helpen u via de chat graag op weg!
Voor de veelgestelde vragen klikt u hier.
Heeft u een verdiepende vraag? Die kunt u stellen via : info@waterlandsarchief.nl

Chat openen Sluiten