Zoeken door alles
Zoeken door alles
Uw zoekacties: Beeldbank
xBeeldbank
Zoeken in Beeldbank
Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
1 zoekresultaat
sorteren op:
 
 
weergave:
Verfijnen op:
WAT120000675 Gezin. (E701E)Honingh. Willem 50 jaar getrouwd.Willem Honingh, geboren op 20-11-1898, overleden op ...
 
 
Erfgoedstuk
Foto
WAT120000675 Gezin. (E701E)
Honingh. Willem 50 jaar getrouwd.
Willem Honingh, geboren op 20-11-1898, overleden op 21-12-1994 op 96 jarige leeftijd, zoon van Jacob Johannes Honingh en Antje Lammes. Gehuwd met Grietje Blackborn, geboren 14-05-1900, overleden op 03-07-1984 in Katwoude op 84 jarige leeftijd, dochter van Willem Blackborn en Geertje Laan.
Afgelopen woensdag was er in het Dorpshuis ’t Hart van Katwoude een avond in het teken van de historie van Katwoude. Een van de sprekers was Jenny Tol-Honingh die de historie van het ijs van Willem Honingh vertelde. Het was zo’n prachtig verhaal, dat iemand die daar ook iets presteerde namens het archief van Waterland haar verhaal ook wilde hebben. De zaal met mensenwas muisstil en iedereen zat geboeid te luisteren naar het verhaal.
De historie van het ijs begint op de Lagedijk nummer 7 Katwoude. In 1898 is Willem Honingh daar geboren. Zoon van Jacobus Johannes Honingh en Antje Lammes. Een gezin van 6 jongens en 2 meisjes. Toen Willem Honingh 8 jaar was overleed zijn vader. Moeder Griet is geboren in 1900 te Middelie, dochter van Willem Blackborn en Geertje Laan, dat was een gezin van 8 meisjes en 2 jongens. Zij trouwden in 1919, beide nog jong. De eerste vier jaar woonden zijn op een boerderij aan de Hoogedijk 47 bij de hoek van de Noord in Katwoude. Die was van een oom van Willem Honingh. Willem Honingh en moeder Griet vestigden zich in 1923 aan de Hoogedijk 61. De plek waar nogsteeds het alom bekende ijs te koop is. Zij hadden het niet makkelijk, het was keihard ploeteren, dat mag je gerust zeggen. Van zon op tot zon onder moesten zij keihard werken. Turf steken in de Broekermeer, Monnikmeer enzovoort met een Van Geemen uit Monnickendam. Van Geemen is nu een groot grond-, weg- en waterbouwbedrijf in de Purmer. Toen was dat lopen heen en lopen terug, fietsen en dergelijke hadden ze niet. In de hooitijd maaien en hooien, nog allemaal met de hand, bij de grote boeren. In de herfst greppelen, sloten baggeren,
Uiterlijke vorm:
Foto's
Deelcollectie:
Fotoclub Volendams Verleden
Adres:
Katwoude - Hoogedijk
Notabene:
Geschreven door Jenny Tol-Honingh.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS