WAT001014130 Foto: Jan Jongepier achter het Garrelsorgel in de Nicolaaskerk te Purmerend.
(informatie Wikipedia) Jan Jongepier groeide op in een gereformeerd gezin en kreeg orgelles van zijn vader, die zelf leerling was bij Cor Kee. Later volgde hij lessen bij Cor Kroonenberg. Aan het conservatorium van Amsterdam studeerde hij orgel bij Piet Kee. In 1957 werd hij organist op het drieklaviers Garrelsorgel van de Grote Kerk in Purmerend. Hij was toen nog maar 16 jaar oud. In 1981 werd hij organist van de Grote Kerk in Leeuwarden. Hier bespeelde hij het bekende drieklaviers Müller- orgel. Dit deed hij tot 2007. In 2003 werd hij titulair organist van het Garrelsorgel in Purmerend. Jongepier was bekend om zijn orgelimprovisaties. Hij won diverse prijzen op nationale en internationale wedstrijden. In 2004 ontving hij de Sweelinckprijs.Hij gaf zelf van 1963 tot 1973 les aan de Gemeentelijke muziekschool Purmerend en van 1972 tot 1992 was hij als docent verbonden aan het conservatorium van Leeuwarden en dat van Groningen. Hij was een deskundige op het gebied van orgelhistorie en orgelbouw, met name op het gebied van Friese orgels. Hij schreef diverse boeken en vele publicaties. Hij was adviseur bij meer dan 200 orgelrestauraties en nieuwbouwprojecten.
Commentaar J.A.Jong: "Dit is Jan Jongepier, maar niet in 2003 en niet achter het Garrelsorgel. De klavieren van Garrels waren altijd witte ondertoetsen en zwarte boventoetsen"
WAT003006539 Tuus Appelman met naar belangrijkste werkattributen: efoon een van haar twee agenda's. .
Op 21 september 1991 zijn de stadskantoren zijn open, er zijn excursies en aüe afdelingen doen hun best om het publiek een interessant kijkje achter de schermen te geven.
WAT001009639 Bestratingswerkzaamheden Plantsoenstraat, Koemarkt. Rechts vooraan, Koemarkt nummer 48 "marktgebouwtje bestemd voor kantoor van den marktmeester en controleur van het marktwezen" gebouwd in 1910, vergunning verleend om te bouwen op 2-9-1910.
WAT001009638 Bestratingswerkzaamheden Plantsoenstraat, Koemarkt. Rechts vooraan, Koemarkt nummer 48 "marktgebouwtje bestemd voor kantoor van den marktmeester en controleur van het marktwezen" gebouwd in 1910, vergunning verleend om te bouwen op 2-9-1910.
WAT001014152 Papier reparatie. Priegelen aan papier. Gescheurde documenten onzichtbaar plakken, prenten ophelderen, vlekken wegwerken en antieke boekomslagen herstellen. Dat is het werk van Esther Ran, die met haar 22 j aar de jongste papierrestaurateur van Nederland is. Na een zware, maar leerzame stage in China, heeft ze nu inbaar woonplaats Purmerend een restauratie kantoor gevestigd.
WAT003006521 Piet Akkerman in het Scheepvaartmuseum bij zijn scheepsmodellen die hij beschikbaar heeft gesteld voor de expositie "Varen voor de vrijheid"
H et is begrijpelijk dat de reguliere geneeskunst voor ons op z'n hoede is", zegt Christy Odink. De Purmerendse magnetiseuze juicht een kritische opstelling toe en wil haar vakgebied graag uit de sfeer halen van 'donkere zolderkamertjes'. Bovendien benadrukt ze de rol van de huisarts bij de diagnose van een ziekte. „Magnetisme is óók één vorm van geneeskunst en het prettige is dat we veel pijn kunnen wegnemen. We krijgen vaak wanhopige mensen die al lang zijn uitgedokterd."
WAT003006535 Tweede leven voor NZH-bussen. ledere jaar verkoopt het Nederlandse busbedrijf zo'n veertig tot tachtig bussen aan het buitenland en dan mét name aan verre Afrikaanse staten en 'Oostblok'-landen.
WAT003006542 Michel d'Arnault (24) is vakantiekracht en houdt 'kantoor' aan de Wherebrug bij de Churchillaan. Tijdens de zomermaanden heeft hij in het weekeinde een onderkomen in het kleine brugwachtershok.
WAT003006523 Twee keer per week klimt Marcel Nak in de kertoren van de Ned. Hervormde kerk te Landsmeer om boven in de tioren de kerkklok op te winden.
Op 21 september 1991 zijn de stadskantoren zijn open, er zijn excursies en aüe afdelingen doen hun best om het publiek een interessant kijkje achter de schermen te geven.
WAT001014110 PURMEREND. - Kledingadviseuse Tineke De Vries uit Purmerend is vanmiddag te zien in het televisieprogamma 'Fleur' van de TROS. Samen met de hoofdvertegenwoordigster van het kleurensysteem 'Kies je kleur', legt zij de kijkers uit hoe met dit systeem van de Amerikaanse Carole Jackson de kleur voor kleding kan worden gekozen die het beste bij de drager past. In haar huis op het industrieterrein De Koog in Purmerend geeft De Vries haar klanten persoonlijk advies op het gebied van kleding en make-up.