Zoeken door alles
Zoeken door alles

Voortgezet onderwijs

Het archief in de klas:

Het Geschiedenislokaal Waterland biedt een rijk historisch bronnenplatform aan leerlingen en docenten. Foto's, kaarten en archiefstukken brengen de lokale geschiedenis tot leven. Bronnen worden aangeboden in themavorm. 

Lesbrief Vorst en Volk: lesbrief voor derde klas havo/vwo. Over de stadhouders en koningen van Nederland vanaf Willem van Oranje tot en met Willem Alexander. Deze lesbrief is gratis te bestellen en te gebruiken in de klas. Neem hiervoor contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Watersnood 1916 in Waterland: geschikt voor de brugklas (en bovenbouw basisschool).
Meer over het educatieve programma, klik hier.  
Voor de link naar het educatieve programma zelf, klik hier.                                                                         

De klas in het archief:

Programma Jodendom in Edam in het archief en op locatie in Edam:
Voor de bovenbouw havo en vwo is een nieuw programma ontwikkeld over de geschiedenis van het Jodendom in Edam. Het programma bestaat uit een bezoek en rondleiding aan het Waterlands Archief en een wandeling langs specifieke locaties in Edam die gelopen kan worden met de mobiele telefoon. Zie voor meer informatie De geschiedenis van het Jodendom in Waterland.
Het programma is gratis.

Genealogie in het Waterlands Archief:
Dit educatieve programma over voorouderonderzoek kan tijdens een bezoek aan het archief worden afgenomen. Het is ontwikkeld voor brugklassen havo/vwo.

Latijn in het Waterlands Archief:
Dit educatieve programma over Latijn op straat en in het archief is ontwikkeld voor brugklassen gymnasium. 

Op aanvraag kunnen eventueel andere programma's worden ontwikkeld. Want vragen en suggesties uit het veld zijn zeer welkom!

Voor aanvragen en verdere informatie kunt u contact opnemen met het Waterlands Archief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.