De leerlingen kunnen in de klas aan de gang met de volgende digitale programma's:

  • Oorlog - verzet - vrede, voor groep (6) 7/8: over de Tweede Wereldoorlog in Waterland, met aansluitende opdrachten.

  • De geschiedenis van Purmerend, voor groep 5/6: digitale lesbrief rond de 600 jaar oude stad met 28 aansluitende opdrachten.

  • Van de wieg tot het graf, voor groep (5/6) 7/8: rond de centrale gebeurtenissen in een mensenleven: geboorte, huwelijk en overlijden, met 15 opdrachten.

  • Herfst- en winterfeesten, voor groep (5/6) 7/8: met aandacht voor vele gebruiken rond oude feesten als Sint Maarten, Sinterklaas en Kerstmis, en 'nieuwe' feesten als Halloween en Valentijnsdag, met 32 opdrachten.

  • Taal en verhaal, voor groep (5/6) 7/8: in dit programma komen o.a. aan de orde: oude letters, oude documenten, handmerken ('tekens' als handtekening van mensen die niet konden schrijven), oude kranten, dialect, rijmen en spreuken, stripverhalen, volksverhalen en dagboeken. Inclusief opdrachten.

De lesbrieven zijn gratis verkrijgbaar en mogen, onder vermelding van Waterlands Archief (Purmerend) als bron, vrij worden gebruikt. Neem hiervoor contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.