Het programmHet groen gekleurde gebied op de kaart stond in 1916 onder water (Beeldbank: WAT001019894)a wordt bij voorkeur klassikaal met een digibord of individueel of in groepjes op een pc gedaan. Op de iPad is de retourknop (het groene of blauwe kaartje van het overstromingsgebied links op het scherm) niet helemaal zichtbaar.
Het programma bestaat uit afbeeldingen en gesproken tekst. Wij raden aan het programma eerst zelf even uit te proberen voordat het met of door de leerlingen wordt gedaan.

  1. Bekijk en bespreek voor het starten van het programma de kaart  van het rampgebied uit 1916 op deze pagina (door eenmaal op de kaart te klikken verschijnt een vergroting). Voor een betere resolutie van deze kaart, bij gebruik van het digibord: Volg  deze link naar de Beeldbank, klik op de kaart en vergroot deze tot het gewenste formaat;
  2. Start daarna het programma; de link staat onderaan deze pagina;
  3. Scroll op elke pagina helemaal naar beneden;
  4. Na de openingspagina (met geluidsfragment) kom je op de pagina met interactieve kaart. De  plaatsen zijn aanklikbaar; bij iedere plaats is een geluidsfragment te beluisteren met behulp van de groene of blauwe volumebalk;
  5. Met de groene of blauwe knop in de vorm van het kaartje van het overstroomde gebied, kom je weer terug bij de interactieve kaart.

Start het educatieve programma Watersnoodramp 1916 in Waterland