Op de beeldbank

Afbeeldingen op de Beeldbank waarop geen auteursrechten meer rusten, of waarvan het auteursrecht bij het Waterlands Archief berust, kunt u voor privé- of commercieel gebruik downloaden. Bij hergebruik is het noemen van de vervaardiger vereist en van de herkomst (Waterlands Archief) zeer gewenst.

Als u afbeeldingen uit onze beeldbank gebruikt in een publicatie, dan stellen wij het bijzonder op prijs als u een exemplaar van die publicatie schenkt aan de bibliotheek van het Waterlands Archief.

Afbeeldingen waar (mogelijk) nog auteursrechten op rusten die elders dan bij het Waterlands Archief liggen, zijn alleen via deze website te raadplegen/bekijken; zij kunnen niet worden gedownload en er wordt een watermerk over de afbeelding heen geprojecteerd ter bescherming tegen downloaden of kopiëren. 

Wanneer de afbeelding of tekst auteursrechtelijk beschermd is dient u bij eventuele publicatie zelf toestemming te vragen aan de rechthebbende. In de meeste gevallen is dit de vervaardiger. Het is de verantwoordelijkheid van u als gebruiker om hier zorgvuldig mee om te gaan. Misbruik is strafbaar.

Van sommige afbeeldingen op deze website heeft het Waterlands Archief de auteursrechthebbenden van het materiaal niet kunnen achterhalen, ondanks intensieve pogingen.
Indien u teksten of afbeeldingen ziet waarvan u weet bij wie de rechten berusten of u heeft bezwaar tegen het publiceren hiervan op deze website neemt u dan contact op met het Waterlands Archief: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overig

Teksten en getoonde scans van archiefstukken op deze website mogen voor particuliere en commerciēle doeleinden worden gebruikt. Een bronvermelding stellen wij zeer op prijs, maar is niet verplicht. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.