Het Waterlands Archief heeft een zeer uitgebreide collectie boeken en tijdschriften over met name de regio Waterland, het werkgebied van het Waterlands Archief.

In de zoekingang op de Bibliotheek van het Waterlands Archief kunt u zoeken naar de titels van aanwezige boeken en tijdschriften.
Voor het inzien van de boeken en tijdschriften kunt u terecht in de studiezaal van het Waterlands Archief (zie openingstijden). De boeken en tijdschriften zijn alleen ter inzage, en kunnen niet worden geleend.

Een overzicht van aanwezige tijdschrifttitels kunt u oproepen door bij 'alle velden' TS in te geven.

Zoekresultaten sorteren

U kunt de zoekresultaten naar wens sorteren op Titel, Datering, Laatste wijziging en Code (Ieder archief heeft een unieke toegangscode van 4 cijfers).

Presentatievorm kiezen

U kunt de zoekresultaten naar wens in Tabelvorm of in Detailweergave laten weergeven (rechtsboven).

Aanvragen

Het aanvragen en inzien van archiefstukken kan alleen in de studiezaal van het Waterlands archief. Als u daar bent aangemeld in het bezoekerssysteem kunt u met behulp van de knop ‘Aanvragen’ het stuk aanvragen. 

Archieven.nl

Het Waterlands Archief is aangesloten bij het archievenportaal  www.archieven.nl  van De Ree Archiefsystemen. Op deze website kunt u zoekopdrachten uitvoeren in de archieftoegangen van alle aangesloten archiefdiensten, zodat u niet noodgedwongen de websites van verschillende archiefdiensten hoeft te bezoeken.