Zoeken door alles
U kunt met ons chatten:

Op maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur
Op dinsdag en donderdag van 09:00 tot 16:00 uur


Misschien wordt uw vraag ook beantwoord in onze Veel gestelde vragen

Zoeken door alles

Regiobijeenkomst Omgevingswet

Voor informatieprofessionals van gemeenten uit de regio Waterland

Afbeelding omgevingswetOmgevingswet: van handreiking WABO-DIV tot handreiking DUTO Omgevingswet

Rondom de implementatie van de Omgevingswet zijn diverse initiatieven ondernomen en is veel informatie gedeeld. Dat maakt het af en toe lastig om door de bomen het bos te zien en tot concrete actiepunten voor de organisatie te komen. Om een en ander weer in perspectief te plaatsen, organiseert het Waterlands Archief (WA) een regiobijeenkomst over dit onderwerp. En wel op 11 november a.s. van 13.30 u. tot ca. 17.00 u.

Met de invoering van de Omgevingswet gaan veel vragen gemoeid. Hoe houd je overzicht als meerdere bevoegde gezagen aan één dossier werken? Welke metadata moeten gebruikt worden voor de (geografische) afbakening? Wat is de plek van de Handreiking DUTO Omgevingswet in het geheel aan handreikingen? Het WA heeft Ben de Jong– zelfstandig adviseur informatiemanagement (o.a. werkzaam voor gemeente Utrecht en Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht) en auteur Handreiking archivering Omgevingswet– uitgenodigd als gastpreker tijdens de regiobijeenkomst over dit onderwerp. Hij zal ingaan op de laatste ontwikkelingen rondom de relatie archivering/duurzame toegankelijkheid vs. Omgevingswet en interactief aan de slag met de vraagstukken die leven. 

Wat bieden we?

Tijdens de bijeenkomst wordt kennis en praktijkvoorbeelden gedeeld over de implementatie van de Omgevingswet vs. Archiefwet. Daarnaast wordt door een interactieve behandeling van vraagstukken gewerkt naar aanknopingspunten waarmee deelnemers aan de slag kunnen binnen hun organisatie. Tevens schetst het WA een visie over haar rol als archiefinstelling in het kader van de ontwikkelingen rondom de Omgevingswet.

Voor wie:   Informatieprofessionals van gemeenten uit de regio Waterland
Locatie:     Waterlands Archief, Wielingenstraat 75, 1441 ZN Purmerend
Wanneer:  Donderdag 11 november (13.30 – 17.05 uur)

Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Aanmelding regiobijeenkomst Omgevingswet. Let op, vanwege de pandemie is er ruimte voor max. 15 deelnemers dus meld je snel aan.

Programma

13.30 – 14.00 uur Inloop
14.00 – 14.05 uur Welkomst- en openingswoord
14.05 – 15.00 uur Presentatie Ben de Jong – De ontwikkelingen van de Omgevingswet: van de handreiking WABO-DIV tot de handreiking DUTO Omgevingswet
15.00 – 15.15 uur Pauze
15.15 – 17.00 uur Aan de slag met de Omgevingswet (interactief), met o.a. de visie op de veranderende rol van archiefinstellingen i.h.k.v. ontwikkelingen rondom de Omgevingswet (Roland Bisscheroux, directeur / archivaris Waterlands Archief)
17.00 – 17.05 uur Afsluiting