Zoeken door alles
Zoeken door alles

Cursus Genealogie voor beginners

Grote gezinnen waren vroeger heel gewoon...

Het Waterlands Archief is op 18 oktober 2019 weer gestart met een cursus Genealogie voor beginners. Naar verwachting start de volgende cursus in september 2020.

Bent u ook nieuwgierig naar uw roots? Heeft uw familie bijvoorbeeld altijd al in de regio Waterland gewoond, of kwamen ze juist van verre? Wat waren hun namen, wat deden ze voor kost, waren ze rijk of juist arm? Door onderzoek te doen naar uw familiegeschiedenis komt het verleden op een hele persoonlijke manier tot leven.

In zes lessen leert u een genealogisch onderzoek opzetten en leert u de basisbronnen voor genealogisch onderzoek te gebruiken: burgerlijke stand, bevolkingsregister en doop-, trouw- en begraafboeken. Daarnaast maakt u kennis met registers van vestiging en vertrek en met notariële en oud-rechtelijke archieven. In de cursus is met name aandacht voor specifiek regionale bronnen.  

De laatste les is een genealogisch specialist van de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Zaanstreek Waterland aanwezig om specifieke vragen te beantwoorden, en krijgt u een rondleiding door de depots van het Waterlands Archief. 

Tijd:              Vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur, om de week
Data:             18 oktober, 8 november, 22 november, 6 december, 20 december, 17 januari 2020
Plaats:          Waterlands Archief,  Wielingenstraat 75 te Purmerend
Kosten:         € 65,00 inclusief lesmateriaal
Docenten:    Waterlands Archief en NGV

Bel of mail voor informatie: Mathilde Kors, 0299-411541 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.