Zoeken door alles
Zoeken door alles

Welkom op de vernieuwde website

van het Waterlands Archief

Met de zes ronde knoppen in de blauwe balk hierboven kunt u zoeken in de afzonderlijke collecties van het Waterlands Archief: Archieven, Personen, Beeld, Gebouwen, Bibliotheek en Kranten.
Ook kunt u zoeken in alle collecties met het veld boven de ronde knoppen: Waar bent u naar op zoek?

In het geval van Archieven, Gebouwen en Bibliotheek zoekt u alleen in de beschrijvingen van de archiefstukken/boeken; u krijgt géén scans te zien (omdat die er niet zijn). Voor het inzien van de archiefstukken/boeken kunt u langskomen in de studiezaal (zie openingstijden).
In het geval van Personen, Beeld en Kranten kunt u ook scans bekijken, omdat de originele archiefstukken/collecties zijn gedigitaliseerd.

Het zoeken naar Personen (voorheen Voorouders genaamd), Beeld (voorheen Afbeeldingen en kaarten) en Kranten is anders dan u gewend bent. De toegangen op onze collecties zijn allemaal ondergebracht in één systeem, omdat wij ervan overtuigd zijn dat dat veel voordelen heeft. Zo kunt u altijd zien uit welke bron (archief) een bepaalde scan/foto afkomstig is.
Boven de zoekregel voor Eenvoudig zoeken / Uitgebreid zoeken van iedere bron vindt u een (Informatie-knop) met informatie over het zoeken.

In het menu van iedere collectie (Archieven, Personen, Beeld, Gebouwen, Bibliotheek en Kranten) vindt u ook een pagina met Uitleg over het zoeken.