Zoeken door alles
Zoeken door alles

Buurtblik in het archief

Ouderen filmen vrijwilligers

Onlangs kwam het team van BuurtBLIK op bezoek in het Waterlands Archief. Een korte impressie.

Met BuurtBLIK gaan 65-plussers uit Purmerend met camera en microfoon op onderzoek uit naar activiteiten in hun buurt. Het is een filmproject voor en door 65-plussers. Met als doel ouderen een wegwijzer te bieden naar activiteiten en ontmoetingen die bij hen passen.

Ook aan vrijwilligerswerk bij het Waterlands Archief werd aandacht besteed. Voor dit doel zijn twee van onze vrijwilligers, Jaap van Kuler en Jan Dekkers, geïnterviewd en gefilmd. Zij zijn 4 jaar geleden, samen met Koos van Zijp, begonnen met het toegankelijk maken van tekeningen en prenten van Maarten Oortwijn (1912-1996), de bekende Purmerendse tekenaar, fotograaf en illustrator. Er is al heel veel werk verzet, maar toch worden af en toe nog nieuwe tekeningen ontdekt.

Jaap en Jan laten tijdens de opname de pas gevonden tekeningen zien. Ook deze zullen zij toevoegen aan de ‘Oortwijn-collectie‘ van het Waterlands Archief. Eind september zullen de filmpjes die door BuurtBLIK gemaakt zijn gepresenteerd worden in de Purmaryn. Wij zijn ook benieuwd!

Zie ook www.buurtblikpurmerend.nl