Zoeken door alles
Zoeken door alles

Oproep: beelden van de coronacrisis

Waterlands Archief wil tijdsbeeld van regio Waterland vastleggen


We leven in een bizarre tijd. Door de dreiging van het coronavirus is contact met de buitenwereld minder vanzelfsprekend. Het levert bijzondere plaatjes op zoals bijna lege schappen in de winkels, lege straten, treinen en bussen, lange rijen wachtenden voor de bakker en de supermarkt met tussen de wachtenden zo'n 2 meter tussenruimte. Of stickerstrepen in de winkels die de bezoekers op afstand houden, wegafzettingen en (matrix-)borden met gerichte informatie.

Het levert ook mooie initiatieven op, zoals buren die met elkaar zingen of voor elkaar boodschappen doen of koken. Maar ook spontane of juist georganiseerde acties om zorgverleners en andere hulpverleners te bedanken. Of stoeptekeningen, gemaakt door kinderen en vensters aangekleed met beren, juist bedoeld voor kinderen.

Materiaal verzamelen
Het Waterlands Archief wil deze bizarre en bijzondere tijd graag vastleggen, voor nu en voor de toekomst. Daarom vragen wij inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen in de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland en Wormerland om ons te helpen aan foto's, filmpjes, brochures, pamfletten, briefjes of tekeningen van de coronatijd in hun omgeving. Stuur ze naar het Waterlands Archief en help mee een mooie corona-collectie op te bouwen!
Wij doen ons best om een zo compleet mogelijk beeld van deze periode te verzamelen en te bewaren voor toekomstige onderzoekers. Wij plaatsen de foto’s en video’s zoveel mogelijk op onze website en in onze beeldbank.

Voorwaarden:
- Foto's zijn minimaal 600 KB, scans minimaal 300 dpi.
- Vermeld zoveel mogelijk tijd en plaats: waar en wanneer is de foto gemaakt of heeft de gebeurtenis plaatsgevonden. 
- U gaat akkoord met overdracht van het materiaal inclusief de auteursrechten (dit in verband met het online mogen tonen).
  Voor professionele makers is in overleg ook anders mogelijk.
- U gaat akkoord met het gebruik van het materiaal in onze beeldbank en op onze website.

Materiaal opsturen
Stuur uw digitale foto's naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'Beelden van de coronacrisis'.
Neem voor grote hoeveelheden foto's of scans en voor analoog materiaal (papier) even contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op over de wijze van overdragen.

Bedankt voor uw medewerking!