Zoeken door alles

U kunt met ons chatten op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur.

Misschien wordt uw vraag ook beantwoord in onze Veel gestelde vragen

Zoeken door alles

Studiezaal blijft open voor noodzakelijke gevallen, alleen op afspraak

Ook in deze periode van strenge coronamaatregelen kunt u voor noodzakelijke gevallen terecht bij het Waterlands Archief voor het inzien van archiefstukken. Maar u moet hiervoor wel een afspraak maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben wij de gang van zaken aangepast. Het advies blijft: Doe uw onderzoek zoveel mogelijk thuis. Is het toch noodzakelijk het archief te bezoeken, houd er dan rekening mee dat u niet meer zomaar kunt binnenlopen. Om te voorkomen dat we teveel mensen tegelijk in de studiezaal krijgen, is het noodzakelijk vooraf een afspraak te maken. Het maximum aantal bezoekers in de studiezaal is vier.

Een afspraak inplannen is in principe mogelijk op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 9 en 16 uur (wij sluiten om 17 uur). Geef uw wensen aan, dan kunnen wij kijken wat mogelijk is.

 

Aangepaste huisregels:

Bezoek aan de studiezaal kan alleen op afspraak. Stuur hiervoor een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (liefst 2 werkdagen voor uw gewenste bezoek).
Reserveer ook uw archiefstukken via e-mail, dan liggen ze zoveel mogelijk voor u klaar als u binnenkomt.
Kom alleen.
Neem zoveel mogelijk uw eigen potlood, laptop en camera mee.
Volg aanwijzingen studiezaalpersoneel op.

Hygiëne en andere richtlijnen binnen het Waterlands Archief:

Houd altijd 1,5 meter afstand.
• Draag in de studiezaal en andere publieke ruimtes een (niet-medisch) mondkapje. Zolang u op uw werkplek zit kunt u het mondkapje afdoen.
Was of ontsmet regelmatig uw handen. In ieder geval altijd bij binnenkomst in de studiezaal en voor gebruik van de apparatuur.
Blijf thuis bij koorts of luchtweg- of verkoudheidsklachten zoals hoesten of niezen.
Hoest en nies in de binnenkant van uw ellenboog.
Gebruik alleen papieren zakdoekjes en gooi deze na één keer gebruiken weg. Was of desinfecteer daarna uw handen.
Schud geen handen.
Raak zo min mogelijk uw gezicht aan.