Zoeken door alles
U kunt met ons chatten:

Op maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur
Op dinsdag en donderdag van 09:00 tot 16:00 uur


Misschien wordt uw vraag ook beantwoord in onze Veel gestelde vragen

Zoeken door alles

Studiezaal is open, maar maak wel een afspraak

U kunt weer terecht bij het Waterlands Archief voor het inzien van archiefstukken. Maar u moet hiervoor wel een afspraak maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In verband met coronamaatregelen hebben wij de gang van zaken aangepast. Wilt u het archief bezoeken, houd er dan rekening mee dat u niet meer zomaar kunt binnenlopen. Om te voorkomen dat we teveel mensen tegelijk in de studiezaal krijgen, is het noodzakelijk vooraf een afspraak te maken. Het maximum aantal bezoekers in de studiezaal is vier.

Een afspraak inplannen is in principe mogelijk op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 9 en 16 uur (wij sluiten om 17 uur). Geef uw wensen aan, dan kunnen wij kijken wat mogelijk is.

Ook kunt u in uw e-mail vermelden welke archiefstukken u wilt inzien, of bijvoorbeeld van welk adres u bouwtekeningen zoekt. Wij kunnen de archiefstukken dan al voor u klaarleggen.

 

Aangepaste huisregels:

Bezoek aan de studiezaal kan alleen op afspraak. Stuur hiervoor een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (liefst 2 werkdagen voor uw gewenste bezoek).
Reserveer ook uw archiefstukken via e-mail, dan liggen ze zoveel mogelijk voor u klaar als u binnenkomt.
Kom alleen.
Neem zoveel mogelijk uw eigen potlood, laptop en camera mee.
Volg aanwijzingen studiezaalpersoneel op.
Blijf thuis bij koorts of luchtweg- of verkoudheidsklachten zoals hoesten of niezen.