Zoeken door alles

U kunt met ons chatten op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur.

Misschien wordt uw vraag ook beantwoord in onze Veel gestelde vragen

Zoeken door alles

Presentatie klappers op de DTB's verbeterd

in nieuwe lijst ook links naar originelen

Onlangs werd een groot deel van de doopboeken (tot 1811) van het Waterlands Archief op naam doorzoekbaar gemaakt in een groot project. De oude klappers, die tot dan toe dienst deden als toegang op de gescande doopboeken, werden offline gehaald.

Toe bleek echter dat deze klappers wel degelijk gebruikt werden om te speuren naar de namen en doop-, trouw- en begraafdata van Waterlandse voorouders. Van meerdere kanten kregen wij verzoeken om de oude klappers weer terug te plaatsen op onze website!

Dat hebben wij natuurlijk graag gedaan. U kunt nu op twee manieren zoeken in de doopboeken: via zoeken op naam en via de klappers op de DTB's. Voor het zoeken in de trouw- en begraafboeken en lidmatenregisters kunt u uiteraard ook gebruik maken van de klappers, die het zoeken aanmerkelijk kunnen vergemakkelijken.

Op de vernieuwde lijst met klappers vindt u ook links naar de originele, gescande archiefbronnen, waar de klappers naar verwijzen. Om het zoeken naar de spelden in de spreekwoordelijke hooibergen hopelijk ietsje te vergemakkelijken.