Zoeken door alles
U kunt met ons chatten:

Op maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur
Op dinsdag en donderdag van 09:00 tot 16:00 uur


Misschien wordt uw vraag ook beantwoord in onze Veel gestelde vragen

Zoeken door alles

Oproep: beelden van de coronacrisis

Waterlands Archief wil tijdsbeeld in regio Waterland vastleggen

Heeft u foto's of filmpjes gemaakt die iets vertellen over de coronatijd in de regio Waterland? Deel ze met het Waterlands Archief!

Een jaar lang corona heeft zijn sporen in Nederland nagelaten. We hebben lege schappen in de winkels gezien en volle parken; lege straten, treinen en bussen en volle parkeerterreinen bij de duinen. Lange rijen wachtenden voor de bakker en de supermarkt met tussen de wachtenden zo'n 2 meter tussenruimte. Of stickerstrepen in de winkels die de bezoekers op afstand houden, wegafzettingen en (matrix-)borden met gerichte informatie.

Materiaal verzamelen

Het Waterlands Archief wil deze bizarre en bijzondere tijd graag vastleggen, voor nu en voor de toekomst. Daarom vragen wij inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen in de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland en Wormerland om ons te helpen aan foto's en filmpjes van de coronatijd in hun omgeving. Stuur ze naar het Waterlands Archief en help mee een mooie corona-collectie op te bouwen!

Wij doen ons best om een zo compleet mogelijk beeld van deze periode te verzamelen en te bewaren voor toekomstige onderzoekers. Wij plaatsen de foto’s en video’s zoveel mogelijk op onze website en in onze beeldbank.

Voorwaarden:

- Foto's zijn minimaal 600 KB, scans minimaal 300 dpi.
- Vermeld zoveel mogelijk tijd en plaats: waar en wanneer is de foto gemaakt of heeft de gebeurtenis plaatsgevonden. 
- U gaat akkoord met overdracht van het materiaal inclusief de auteursrechten (dit in verband met het online mogen tonen).
  Voor professionele makers is in overleg ook anders mogelijk.
- U gaat akkoord met het gebruik van het materiaal in onze beeldbank en op onze website.

Materiaal opsturen

Stuur uw digitale foto's naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'Beelden van de coronacrisis'.
Neem voor grote hoeveelheden foto's of scans even contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op over de wijze van overdragen.

Bedankt voor uw medewerking!