Zoeken door alles
U kunt met ons chatten:

Op maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur
Op dinsdag en donderdag van 09:00 tot 16:00 uur


Misschien wordt uw vraag ook beantwoord in onze Veel gestelde vragen

Zoeken door alles

Steeds meer bouwtekeningen online beschikbaar

Project vordert gestaag

Bouwtekening van een woning annex boerderij aan het Molenpad in Jisp in 1925 (1133_64)

Steeds meer bouwtekeningen zijn direct op de website van het Waterlands Archief te bekijken en te downloaden. Hierdoor hoeven steeds minder mensen het Waterlands Archief te bezoeken voor het inzien van bouwdossiers. Voordat alle bouwdossiers zijn gedigitaliseerd duurt nog wel even, maar het werk vordert gestaag.

Het Waterlands Archief vindt het belangrijk om veelgevraagde archiefstukken online beschikbaar te stellen. En bouwdossiers zijn nu eenmaal enorm veelgevraagde archiefstukken. Niet alleen particulieren hebben ze nodig voor bijvoorbeeld het aanvragen van een nieuwe bouwvergunning, maar ook gemeenteambtenaren hebben ze dikwijls nodig voor hun werk. Daarom hebben archief, gemeenten en digitaliseringsspecialist in 2019 de handen ineengeslagen voor de realisering van het (gefaseerd) digitaliseren van alle bouwdosiers die worden bewaard bij het Waterlands Archief (lees meer hierover).

De volgende blokken zijn momenteel online beschikbaar:

   - Zeevang (2001 – 2010)
   - Zeevang (2010 - 2015)
   - Jisp  (1970 – 1990)
   - Jisp (1930 – 1969)
   - Jisp (1905 - 1931)

De manier om dossiers in te zien is overigens niet via de ingangen hierboven, maar via de algemene zoekingang op Gebouwen/Bouwdossiers

 

De komende tijd wordt gewerkt aan het online beschikbaar stellen van alle deelarchieven van de gemeente Wormerland de rechtsvoorgangers. Houd deze website in de gaten voor updates!