Zoeken door alles

U kunt met ons chatten op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur.

Misschien wordt uw vraag ook beantwoord in onze Veel gestelde vragen

Zoeken door alles

Informatie over de Doop-, trouw- en begraafboeken (DTB)

Dopen, trouwen en begraven vóór 1811      

Zoeken in de Doop-, trouw- en begraafboeken (DTB's) van het Waterlands Archief kan nog niet op naam.

U kunt 'bladeren' in de gedigitaliseerde boeken, waarin de dominee of pastoor noteerde wanneer een kind van leden van het kerkgemeente gedoopt werd, wanneer er leden trouwden of begraven werden. Ook de gaardersboeken, waarin de betaalde impost (belasting) op trouwen en begraven genoteerd werd, worden hier tot de DTB's gerekend.

In welke plaats moet ik zoeken?
Een probleem bij het zoeken naar vermeldingen in de DTB's is dat niet altijd bekend is tot welke kerk een voorouder behoorde, en dus in welke plaats u een vermelding moet zoeken.
In de lijst Informatie over de Doop-, trouw- en begraafregisters kunt u per plaats opzoeken in welke plaats men van een bepaald geloof ter kerke ging.
Bron van deze informatie:    
NOORD HOLLAND - PERSMAN,J.R. / ZONJEE,J.J.
Beschrijving van de Collectie Doop-, Trouw- en Begraafboeken, Registers van Aangifte voor de Impost op trouwen en begraven, Registers van Overledenen van de gequalificeerde, Lidmaten en Attestatieboeken en Grafboeken.
Rijksarchief in Noord-Holland,1973. 286pp. Paperback.

Ga naar de lijst Informatie over de Doop-, trouw- en begraafregisters (Pdf)

Wilt u meer weten over wat Doop-, trouw- en begraafregisters zijn? Meer achtergrondinformatie hierover kunt u lezen op de website van het CBG.