Zoeken door alles
Zoeken door alles

De studiezaal

In de studiezaal van het Waterlands Archief kunt u gratis onderzoek doen. Bijvoorbeeld onderzoek naar de geschiedenis van uw woonplaats of voorouders, of naar bouwdossiers van uw woning. Archiefstukken die (nog) niet zijn gedigitaliseerd kunt u hier uit depot aanvragen en inzien. Vanwege de coronamaatregelen moet u vooraf een afspraak maken, zodat er niet teveel mensen tegelijk in de studiezaal aanwezig zijn.
Stuur hiervoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (klik hier voor meer informatie).

Eerst registreert u zich bij de receptie; dan krijgt u een bezoekersnummer dat u nodig heeft bij het aanvragen van archiefstukken. U gebruikt het ook weer als u zich bij een volgend bezoek aanmeldt.

U kunt via de zoekingangen (de ronde knoppen in de balk hierboven) op deze website thuis al opzoeken welke stukken u uit depot wilt aanvragen. De medewerkers in de studiezaal kunnen u bij uw speurwerk verder op weg helpen. 

In de studiezaal en de aansluitende gangen op de benedenverdieping worden ook regelmatig presentaties getoond over de lokale en regionale geschiedenis.