Zoeken door alles

U kunt met ons chatten op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur.

Misschien wordt uw vraag ook beantwoord in onze Veel gestelde vragen

Zoeken door alles

De studiezaal

Vanwege de coronamaatregelen is de studiezaal van het Waterlands Archief alleen geopend voor noodzakelijke gevallen. U moet voor uw bezoek vooraf een afspraak maken, zodat er niet teveel mensen tegelijk in de studiezaal aanwezig zijn. 
Stuur hiervoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (klik hier voor meer informatie).

In de studiezaal van het Waterlands Archief kunt u gratis onderzoek doen. Bijvoorbeeld onderzoek naar de geschiedenis van uw woonplaats of voorouders, of naar bouwdossiers van uw woning. Archiefstukken die (nog) niet zijn gedigitaliseerd kunt u hier uit depot aanvragen en inzien.

Eerst registreert u zich bij de receptie; dan krijgt u een bezoekersnummer dat u nodig heeft bij het aanvragen van archiefstukken. U gebruikt het ook weer als u zich bij een volgend bezoek aanmeldt.

U kunt op deze website thuis al opzoeken welke stukken u uit depot wilt aanvragen, door via de online zoekingangen (de ronde knoppen in de balk hierboven) te kijken wat er aanweizg is bij het Waterlands Archief. De medewerkers in de studiezaal kunnen u bij uw speurwerk verder op weg helpen. 

In de studiezaal en de aansluitende gangen op de benedenverdieping worden ook regelmatig presentaties getoond over de lokale en regionale geschiedenis.