Zoeken door alles
Zoeken door alles

Cursus, spreekuur en rondleiding

Uit de handvesten van de stad Edam (0649-41, nr.69-70)

Het Waterlands Archief verzorgt regelmatig cursussen om u wegwijs te maken in de archieven. Hier ziet u een overzicht van het cursusaanbod. 

Oud schrift lezen

In september 2020 start naar verwachting (bij voldoende belangstelling) weer een cursus Lezen van oud schrift voor beginners. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op vrijdagmiddag, om de week, van 14 tot 16 uur. Data worden nog bekend gemaakt.
Lees meer over deze cursus.

Voorouderonderzoek / Genealogie 

In september 2020 start naar verwachting (bij voldoende belangstelling) weer een cursus Genealogie voor beginners. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op vrijdagmiddag, om de week, van 14 tot 16 uur. Data worden nog bekend gemaakt.
Lees meer over deze cursus.

Voorouderspreekuur

Met regelmaat opganiseren wij samen met het NGV een voorouderspreekuur, waar u al uw vragen over uw voorouderonderzoek kunt stellen aan ervaren genealogen. Iedere keer staat een onderwerp centraal, waarover een korte lezing gegeven wordt.
Het eerstvolgende voorouderspreekuur is naar verwachting in februari 2020 van 14 tot 16 uur.

Rondleiding

Op aanvraag geven wij rondleidingen aan groepen door het Waterlands Archief. Daarbij worden ook de depots, met hun schatten van eeuwen, bezocht. Normaal zijn die voor het publiek niet toegankelijk.
Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.